המטומה אחרי קיסרי

דיון מתוך פורום  ניתוחים קיסריים

28/10/2013 | 10:25 | מאת: מאיה

שלום. לפני שבועיים עברתי קיסרי שני. כיומיים אחרי השחרור התאשפזתי עם חום גבוה וכאבי בטן חזקים. מסתבר שיש לי המטומה. הייתי מאושפזת 4 ימים עם אנטיביוטיקה לוריד והשתחררתי ללא חום וכאבים. ממשיכה עוד שבוע אנטיביוטיקה בבליעה. השאלה שלי היא: חזרו לי כאבי הבטן. כיוון שההמטומה עדיין קיימת ואני ביותר פעילות זה נראה לי הגיוני שעדיין יהיה כאבים למרות שהם כבר נעלמו לחלוטין. זה תקין? או דורש בדיקה?

31/10/2013 | 16:34 | מאת: פרופ' אוריאל אלחלל

שלום רב, אם הכאב חלף ואין חום מדובר בהחלמה רגילה של החתך הניתוחי. אם לעומת זאת יש חום או הפרשה מוגלתית מפצע הניתוח או יש תפיחות ואדמומיות וכאב ניכר סביב החתך הניתוחי יש לגשת לבדיקת רופא. מזל טוב ובהצלחה, פרופסור אוריאל אלחלל 026778899

מנהלי פורום ניתוחים קיסריים