מעקף קיבה וניתוח קיסרי

דיון מתוך פורום  ניתוחים קיסריים

15/11/2011 | 10:55 | מאת: נועה

היי לכם, לפני כשלוש שנים עברתי ניתוח מעקף קיבה, כיום אני בהריון ראשון, בחודש שביעי. אני מתחילה לחשוב על תוכנית הלידה שלי ושוקלת לעבור ניתוח קיסרי כדי למנוע סיכונים של מתיחת צלקות הניתוח שעברתי, פגיעה בתפרים שבקיבה או במעי הגס בגלל המאמץ וכו'. אשמח מאד לשמוע את דעתכם בנושא. תודה מראש, נועה

15/11/2011 | 19:25 | מאת: פרופ' אוריאל אלחלל

ברוב המקרים ניתוח מעקף קיבה שעבר ללא סיבוכים מיוחדים עם החלמה טובה לא מהווה סיבה לניתוח קיסרי. יתכן שיש לך נסיבות אחרות שמצדיקות ניתוח ועליך לברר אותן עם רופא מומחה בכל מקרה אין לך סכנה ממשית בלידה רגילה מעבר למקובל אצל אישה יולדת אחרת וכן הסיכון לפגיעה בניתוח קיצור הקיבה בשל הלידה אינו ממשי. אני מאחל לך המשך הריון ולידה מוצלחים, פרופ' אוריאל אלחלל

מנהלי פורום ניתוחים קיסריים