שבועיים אחרי ניתוח קיסרי

דיון מתוך פורום  ניתוחים קיסריים

14/11/2011 | 11:03 | מאת: אתי

שלום ד?ר, אני עדיין מרגישה כאבים בחתך, שורף בצידי החתך והרגשה של בועות בבטן בעיקר בשכיבה. אני גם מרגישה כאב כשאני מרימה את אחת התינוקות ( לידת תאומים) בישיבה. רציתי לדעת אם זה מצב נורמלי וכמה זמן כאבים אלו עשויים להימשך? הייתי אצל הרופאה שלי בשבוע שעבר והכל היה תקין מבחינת הניתוח. תודה מראש, אתי

14/11/2011 | 11:05 | מאת: אתי

שלום פרופ?.

14/11/2011 | 14:50 | מאת: פרופ' אוריאל אלחלל

הכאב לאחר ניתוח קיסרי הולך ופוחת עם הזמן ואולם עדיין ניתן להרגיש מחושים באיזור הצלקת כחודש ויותר לאחר הניתוח. במידה שמופיע אודם חום שלפוחיות או הפרשה חריגה רצוי לפנות שוב לבדיקת רופא על מנת לקבל טיפול מתאים אשר כולל לעיתים טיפול באנטיביוטיקה ולעיתים רחוקות יותר ניקוז של פצע הניתוח ולעיתים נדירות אף יותר צורך בהטריית שולי הפצע ותפירה חוזרת או מעקב לסגירה עצמית של החתך. בכל מקרה בו את חושדת כי יש זיהום בפצע הניתוח פני לרופא המטפל, מזל טוב פרופ? אוריאל אלחלל

מנהלי פורום ניתוחים קיסריים