IVIG - קליטה ושמירה עד ללידה.

דיון מתוך פורום  ניתוחים קיסריים

28/06/2013 | 10:49 | מאת: משתוקקת לילד

לפרופסור אלחלל שלום רב, אני כמעט בת 53 - עדיין ללא ילד, במסלול תרומת בצית. בתרומה הראשונה - הריתי והפלתי בשבוע 6 מאז - 6 השתלות נוספות של עוברים ועדיין אין קליטה. מקבלת תמיכה הורמונלית, הרירית מגיעה ל : 8 - רחם תקין. מקבלת גם זריקות קלקסן 60mg ברקע: פיברומיאלגיה + CFS (עייפות כרונית), שקיעת דם מוחשת - כרונית ובעלייה ... הגיע עד ל: 64 (!), CRP = 1 (הנורמה: 0-0-5), ו- C4 גם כן גבוה = מעל 60 ... השאלה: האם עירוי IVIG יסייע לי בקליטה להריון ובשמירה עד ללידה ? אני יודעת שניתן גם במקרים של CFS שיש לי ... עלי לציין, כי יש לי תחושה חזקה שהגלוטן הוא הגורם אצלי לדלקתיות (!), בשבועות האחרונים נמנעתי מגלוטן ומ'מזון' מהחי (אכלתי בעיקר פירות) ו- ש.ד. שלי ירדה ב'ה והגיע ל- 54 ... (הנורמה: 0-20). שאר הבדיקות שבצעתי כולל: RF , בנס ג'ונס ועוד - ב'ה תקינות. אשמח ואודה לדעתך המלומדת. בבקשה אל תפנה אותי לרופא המטפל או לפורום אחר. דעתך מאוד חשובה לי (!). בתודה מראש.

28/06/2013 | 16:56 | מאת: אלחלל

שלום רב, הנושא של מתן IVIG בטיפולי פריון עם רקע של פיברומיאלגיה בגיל 53 במסלול תרומת ביצית הינו שנוי במחלוקת. הטיפול הוא יקר מאד ולא נחקר דיו. כך שאין לי תשובה פשוטה עבורך של כן או לא. יש לנו בהדסה מרפאה שנקראת מרפאת חיסון וקרישה בהריון. במאה יושב המטולוגים מומחים בקרישה, ראומטולוג מומחה ואנוכי ואנו דנים יחדיו בדרכי טיפול אפשריות בבעיות דומות לשלך. את מוזמנת לקבוע דרך זימון תורים של הדסה תור למרפאה זו וננסה לייעץ לך כולנו. בברכה ובהצלחה פרופסור אוריאל אלחלל הדסה עין כרם

מנהלי פורום ניתוחים קיסריים