חרדה והתלבטות, מצטערת מראש על החפירה:-)

דיון מתוך פורום  ניתוחים קיסריים

07/11/2011 | 11:23 | מאת: הריונית לחוצה

שלום רב פרופ' אלחלל!!! בת 32 (אוטוטו בע"ה:-) שבוע 30 , הריון שני בהריון ראשון בשבוע 37+4 , עשו זירוז (הגעתי לבית חולים עם לחץ דם של 96\130) עמדו לחתום על טופס שחרור, ואז המליצו לי להישאר ולהתחיל בהליך זירוז הערכת המשל הילד הייתה 3,600 לאחר שלוש ימים של חוסר התקדמות, נכנס רופא ובדק פתיחה ושהוציא את היד היה המון דם ,ואמר שאין מנוס מקיסרי חירום אני נכנסתי למצב של חרדה ופניקה , בחדר ניתוח הרגשתי הכל, כלומר לא כאב אך כל ההתעסקות הזאת בגוף שלי הלחיצה אותי ,זה הגיע למצב שהמרדימה במקום להרגיע אותי עם כמה מילים העדיפה לסמם אותי עד כדי הרדמה מלאה לאחר הלידה ההתאוששות מהניתוח הייתה מעולה פיזיולוגית, אך נפשית הייתי בסטרס פנימי בלתי נשלט זה התבטא בלחץ הדם שלי בשיא הוא הגיע לערך של 120\180 ,ביקשתי פסיכיאטרית, כי הקוקטיילים של הכדורים להורדת לחץ הדם לא עזרו, החליטו לעשות לי הולטר לחץ דם, ושמה הבינו שבממוצע הלחץ דם שלי הוא 90\140 ובעת בדיקה של אחות הוא מרקיע שחקים, הומלץ על שחרור (לאחר 10 ימי אישפוז, ויקורת אצל רופא משפחה) 4 ימים לאחר השחרור לחץ הדם היה 70\110 אצל רופא המשפחה, אך מאז אני סוחבת איתי את החרדה מאותה בדיקה, כל פעם שבודקים לי אני מרגישה לחץ נפשי ומצוקה לפעמים זה מתבטא בערכים ולפעמים לא השאלה שלי היא כזאת, כל הרופאים ממליצים לי על לידה רגילה, אני מתעקשת על קיסרי אלקטיבי בהרדמה מלאה כי לא נראה לי שיש בי את החוסן הנפשי לחוות את אותה חוויה שוב מה היית מייעץ לי? אני אדם שנלחץ ונחרד נורא מהר וזה ישר משפיע על לחץ הדם וקצב הלב , רק סתם ביקור במיון יולדות לפני שבועיים גרם לי לחרדה שכמעט אישפזו אותי בבית החולים בשל חשש לרעלת (כי הלחץ דם היה 82\142) הרופא סירב לשחרר ואני חתמתי על טופס סירוב אישפוז , בבית יש לי מד לחץ דם וברוך ה' הכל בסדר סליחה על החפירה , אבל חשוב לי שהרופאים יבינו שיש מעבר לספרות הרפואית, ומצבי לחץ ומצב נפשי יכול לגרום לסימפטומים מחרידים הן לרופא והן לאדם

13/11/2011 | 16:10 | מאת: אשמח לשמוע את דעתך...

האם היית מייעץ לי ללכת לקיסרי אלקטיבי, לאחר כל מה שעברתי בלידה הקודמת? על אף החשש לרעלת (יש חלבון באיסוף שתן, ולפעמים לחץ דם גבוה במעט 90\140) אני סבורה שהגוף שלי לא יכול לפתח לידה טבעית (גם אימי ילדה בקיסריים ועם רעלת ותסחיפים ריאתיים ולחץ דם שאצלה היה מגיע ל120\200 , האם ייתכן שזה גנטי?

13/11/2011 | 21:43 | מאת: פרופ' אוריאל אלחלל

אני מבין שעברת ניתוח קיסרי בעבר, במקרה זה קיימת אפשרות הפתוחה בפנייך לבקש ניתוח קיסרי חוזר. הסיכוי שלך יחד עם זאת להצליח ללדת לידנית קשורה בשיקולים רפואיים רבים ואנא היוועצי עם רופא מומחה על היתרונות והחסרונות של ניתוח חוזר מול לידה לאחר ניתוח. קשה כמובן לתת לך יעוץ מקיף דרך האינטרנט. בהצלחה, פרופ' אלחלל

מנהלי פורום ניתוחים קיסריים