סיכונים בניתוח קיסרי שלישי ?

דיון מתוך פורום  ניתוחים קיסריים

06/11/2011 | 09:11 | מאת: גלית

שלום רב ! אני בת 30 , עברתי שני ניתוחים קיסריים , הראשון לפני 5 שנים והשני לפני 3.5 שנים , שני הניתוחים היו מסיבות רפואיות כמובן , ועברו יחסית עם מעט סיבוכים . אני רוצה עכשיו לתכנן את ההריון השלישי , ורציתי לדעת אם יש סיכונים נוספים ותופעות לוואי שעלולות להופיע בניתוח שלישי ? תודה גלית

06/11/2011 | 11:55 | מאת: פרופ' אוריאל אלחלל

לאחר 2 ניתוחים קיסריים מקובל לבצע ניתוח קיסרי חוזר. הסיכונים בניתוחים חוזרים הם של שיליה נעוצה התדבקויות חוץ רחמיות אשר עלולות להקשות על הניתוח ובפגיעה באיברים סמוכים כגון שלפוחית השתן והמעי. אולם בידיים מיומנות ומעקב הריון קפדני סיכוייך מעולים להצליח

מנהלי פורום ניתוחים קיסריים