ניתוח קיסרי - זיהום

דיון מתוך פורום  ניתוחים קיסריים

24/04/2013 | 11:12 | מאת: אורית

שלום, אני אמורה לעבור ניתוח קיסרי חודש הבא וזוהי הלידה השנייה בניתוח קיסרי שאני עוברת. בלידה הראשונה קיבלתי זיהום בחתך הניתוח אשר גרם לי לסבל ובמיוחד בימים שלאחר הלידה בהם הייתי רוצה להקדיש את מלוא תשומת הלב לתינוק שלי. אני מאוד חוששת לקראת הלידה הקרובה שאחווה זאת שוב. שאלתי נוגעת לאמצעים שאמורים למנוע זיהום כמו האנטיביוטיקה אותה אני קיבלתי לפני הניתוח ולצערי גם לאחריו בגלל הזיהום. האם ישנם אמצעים נוספים למניעת הזיהום לאחר הניתוח? מה גורם לזיהום? האם האנטיביוטיקה לא מזיקה בהנקה לעובר? מה אני יכולה לעשות כדי להימנע מזיהום? תודה מראש

24/04/2013 | 18:03 | מאת: פרופ' אוריאל אלחלל

שלום רב, רחצה טובה עם מים וסבון באזור הצלקת הקודמת ביום הניתוח ומתן אנטיביוטיקה לפני הניתוח הם אמצעים יעילים. האנטיביוטיקה לא מסכנת את העובר. בהצלחה פרופסור אלחלל 026778899 הדסה עין כרם

מנהלי פורום ניתוחים קיסריים