חור בחתך ניתוח קיסרי

דיון מתוך פורום  ניתוחים קיסריים

03/11/2011 | 19:11 | מאת: מורן

שלום,עברתי ניתוח קיסרי לפניי שבועיים, בשבוע שעבר הופניתי למיון עקב כאבים/אדמומיות/דליפת נוזל כתמתם מחלקו הימיני של הניתוח , במיון הוצאו הסיכות, ניקזו מעט את הנוזל, בוצעה שטיפה ע"י מי חמצן, ונתנו לי אוגמנטין ל 5 ימים, פעמיים ביום, מאז עדיין יוצא המון נוזל (אני מחליפה גזות בערך 7 פעמיים ביום), משתדלת לבצע לפחות 3 שטיפות של המקום ביום, היום הגעתי לרופא משפחה מאחר ואין שינוי, האריכו לי את מתן האנטיביוטיקה בעוד 7 ימים, בנוסף נתנו לי גזות שעשויות מפניני כסף ואצות ים להחדיר לאזור החור-מסתבר שיש חור בניתוח ומשם יוצא הנוזל, אני מאוד מפוחדת ולא יודעת מה עליי לעשות? האם החור נסגר מעצמו. ? האם זה מסוכן? מתי הנוזל אמור להפסיק לדלוף החוצה? אשמח לעזרתך הדחופה.. תודה מורן

03/11/2011 | 22:05 | מאת: פרופ' אוריאל אלחלל

ככל הנראה החתך הניתוחי שלך לא התאחה כראוי וכעת את מקבלת טיפול אשר מטרתו לזרז את האיחוי על ידי שמירת נקיון החתך . רוב הסיכויים שהחתך ייסגר מאליו תחת טיפול זה ורק לעיתים רחוקות יש צורך בתפירה מחדש של שולי החתך. אנא הקפידי להיות במעקב רפואי עד לריפוי מלא. בהצלחה. פרופסור אוריאל אלחלל

מנהלי פורום ניתוחים קיסריים