תופעות לוואי של קשירת חצוצרות

דיון מתוך פורום  ניתוחים קיסריים

09/02/2013 | 13:34 | מאת: יפעת

האם יש תופעות לוואי אחרי קשירת חצוצרות כמו כאבים בביוץ או במחזור או בכלל? האם יש הקדמה של גיל הבלות ובכמה זמן? תודה

09/02/2013 | 18:24 | מאת: פרופ' אוריאל אלחלל

שלום רב, קשירת חצוצרות בזמן ניתוח קיסרי בניגוד לכריתת חצוצרות לרוב לא מקדימה את גיל המעבר. מבחינת כאבי בטן לעיתים נדירות אחוז קטן של הנשים חש בכאבי ווסת חזקים יותר ממה שחוו בעבר ולחלקן אף כאבי ביוץ מוגברים. אך שתי התופעות נדירות למדי וניתן לטפל בהן תרופתית. בברכה, פרופסור אוריאל אלחלל 026778899 הדסה עין כרם

מנהלי פורום ניתוחים קיסריים