חשד להדבקויות, צירים מוקדמים והריון נוסף

דיון מתוך פורום  ניתוחים קיסריים

17/12/2012 | 10:50 | מאת: דנה

שלום רב, עברתי לפני שנתיים ניתוח קיסרי בליס. לא ידוע לי האם משתמשים שם בחומר לצמצום הדבקויות. הניתוח היה מתוכנן בשל בעיה אורטופדית שלי , אולם הוקדם בשל ירידת מיים שבוע לפני המועד. האם בליס משתמשים בשגרה החומר זה? האם בניתוח חוזר , כשיהיה הריון נוסף, ניתן יהיה לטפל בהדבקויות? האם ניתן יהיה למנוע הדבקויות חדשות? תודה

17/12/2012 | 14:45 | מאת: התדבקויות לאחר קיסרי

שלום רב, הניתוח הבא שלך יהיה ניתוח מתוכנן, אני מניח שהמנתחים אשר ידעו על הרקע הקודם שלך יחליטו האם יש צורך בכניסה לדופן הבטן במיקום גבוה במקצת מהחתך הקודם על מנת למנוע פגיעה בשלפוחית שתן. בסוגיית ההתדבקויות ניתן לנסות להפריד את ההתדבקויות הקודמות ואולם יש לעיתים מצבים בהם נוצרות התדבקויות חדשות גם לאחר ההפרדה. יש היום מספר תמיסות שניתן להזליף אותן בזמן הניתוח לבטן על מנת לנסות להפחית את ההתדבקויות ואולם העדויות לגבי יעילותם אינן מספקות. אחת התמיסות נקראת אינטרסיד וניתן לרוכשה דרך בתי המרקחת של בתי החולים. כמובן יש לקבל את אישורו של הרופא המנתח להשתמש בחומרים אלה מאחר והשימוש בהם בניתוחים קיסריים טרם הוכח באופן מספק מדעית. בהצלחה, פרופסור אוריאל אלחלל 026778899 הדסה עין כרם

מנהלי פורום ניתוחים קיסריים