שימוש בתכשיר במהלך ניתוח אלקטיבי

דיון מתוך פורום  ניתוחים קיסריים

07/11/2012 | 21:09 | מאת: **איה**

שלום רב, פרופ' אוריאל ברצוני לברר האם יש דיעה גורפת בשימוש תכשירים כגון אינטרסיד למניעת הדבקויות ואם אין מחקר הקובע כי לא ניתן להימנע לגמרי מהדבקויות בשל כניסה לבטן אז מדוע עדיין יש בתי חולים ציבוריים שמשתמשים ברוטיניקה(באינטרסיד) בניתוחים אלו לעומת בתי חולים אחרים כמו הדסה שדבר זה אינו בשימוש? (אלא עפי' בקשה בלבד) אודה לתשובה ברורה ומקצועית בתודה מראש איה

13/11/2012 | 21:45 | מאת: פרופ' אוריאל אלחלל

שלום רב, השימוש בתכשיר זה למניעת התדבקויות בניתוח קיסרי לא הוכח במחקרים מספיק מבוקרים לאינדוקציה זו ולכן לא נכנס לשימוש שיגרתי בניתוחים קיסריים. בהצלחה, פרופ אוריאל אלחלל הדסה עין כרם 026778899

מנהלי פורום ניתוחים קיסריים