חודש 9

דיון מתוך פורום  ניתוחים קיסריים

05/11/2012 | 17:07 | מאת: ירדן

שלום אני כמעט בחודש תשיעי .בלידה הראשונה שלי (הקודמת )ילדתי בשבוע 41.4 ילדה במשקל של 3330אחרי שהלידה התארכה הייתי בפתיחה 10 כמה שעות ולא הייתה התקדמות כי הראש שלה נטה והיא לא הצליחה לצאת אז נתחו אותי אני בשבוע 34 מבחינת הארכת משקל הילד שוקל מעל 2500 כלומר בשבוע 35.4 הרופא שלי אומר שעליי לשקול לקבוע קיסרי כלומר לקבוע כבר עכשיו תור לניתוח מאחר ולנשים שמגיעות לפתיחה עשר והתינוק לא מצליח לצאת זה באחוז גבוהה מעיד על אגן קטן ורוב הסיכויים שזה יקרה לי גם עכשיו אשמח לחוות דעתך האם כדאי לקבוע או לנסות ללדת בלידה רגילה תודה

06/11/2012 | 20:21 | מאת: פרופ' אוריאל אלחלל

שלום רב, מציע לך להגיע עם כל מסמכי הלידות הקודמות לרופא נשים מומחה לבדיקה והערכה. באופן עקרוני הרופא שלך צודק ויש לשקול ניתוח קיסרי חוזר במצבך אם לא ילדת בעבר בלידה רגילה ואולם יש לך אפשרות גם לניסיון לידה תוך ידיעה שקיים סיכון של כמחצית האחוז לקרע של הרחם במהלך הלידה שעלול לסכן אותך ואת העובר שלך ואולם אם את מוכנה לקבל על עצמך את הסיכון הזה את יכולה לבחור בניסיון לידה. בכל מקרה אין הדבר מחליף חוות דעת יסודית ומקיפה על מצבך לאחר בדיקה של המסמכים הרפואיים המלאים ובדיקה גופנית מקיפה. בהצלחה, פרופסור אוריאל אלחלל הדסה עין כרם 026778899

מנהלי פורום ניתוחים קיסריים