איך יודעים אם יש התדבקויות?

דיון מתוך פורום  ניתוחים קיסריים

05/10/2012 | 16:57 | מאת: טלי

שלום פרופסור יקר, איך יודעים אם ישנם התדבקויות לאחר ניתוח קיסרי? אני 10 חודשים לאחר הניתוח, החלמה מעולה, לא היו שום בעיות חלילה. בעה מתכננת הריון בהמשך, וללדת בקיסרי שוב. איך אוכל לדעת האם יש התדבקויות ? באיזה שלב בודקים זאת ? אני רוצה שהצלקת הבאה תהיה על אותה צלקת קיימת. תודה לך שבת שלום טלי

09/10/2012 | 20:36 | מאת: פרופ' אוריאל אלחלל

שלום טלי, ניתן לדעת אם יש התדבקויות רק בניתוח הבא. לרוב להתבדרויות תוך בנטיות אין תסמינים ולכן קשה לזהותן באופן קליני. הניתוח הבא יכול להיות במידה שאין התדבקויות ידועות ובמידה שהחתך הקודם במקום מתאים על הצלקת הקודמת. הצלחה רבה בהריונות הבאים, פרופסור אוריאל אלחלל 026778899 הדסה עין כרם

מנהלי פורום ניתוחים קיסריים