קשירת חצוצרות

דיון מתוך פורום  ניתוחים קיסריים

24/08/2011 | 07:49 | מאת: ליחור

אני בת 44 ועומדת ללדת בעוד שבועיים בניתוח קיסרי.אינני מעונינת להיכנס שוב להריון ושאלתי היא האם קשירת חצוצרות במהלך הניתוח היא הפתרון הכי טוב למניעת הריון.האם יש בזה סיכון ואם כן מהו?האם בגילי מותר לקחת גלולות? בתודה רבה מראש

24/08/2011 | 11:39 | מאת: פרופ' אוריאל אלחלל

שלום רב, ההליך של קשירת חצוצרות בניתוח קיסרי הוא לרוב פשוט ואינו כרוך בהארכה משמעותית של משך הניתוח. ברוב המכריע של המקרים ההליך נטול סיבוכים אך לעיתים נדירות פחות מ 1:1000 יתכן הריון בשל התחברות מחדש של החצוצרה. לעיתים נדירות יכולים להופיע גם כאבים בווסתות לאחר קשירת החצוצרות. גלולות הן בטוחות עד גיל המעבר אך אינן מתאימות לכל הנשים לדוגמא נשים מעשנות או עם רקע של טרומבוזיס או קרישיות יתר או מחלות כבד ועוד. לסיכום אנא היוועצי שוב עם רופאייך העלי בפניהם את סוגיית מניעת ההריון וקבלי מהם תשובה מהיימנה המתאימה לך באופן אישי. בהצלחה רבה בהריון ובלידה, פרופ? אוריאל אלחלל

מנהלי פורום ניתוחים קיסריים