גלולות וקרשיות

דיון מתוך פורום  ניתוחים קיסריים

05/08/2012 | 00:16 | מאת: תמר

שלום וברכה, אני מאובחנת כבעלת פקטור 5 ליידן. בת 40, 5 הריונות, 3 לידות (2 הפלות בשבועות מוקדמים). כאשר נעשה לי האבחון הראשוני (לפני כשש שנים) נאמר לי שאסור לי לקחת גלולות. עד עתה היה לא רלוונטי, אך כעת אבקש למנוע ולכן רציתי לדעת האם יש סוג מסוים של גלולות המותרות במצבי? רוב תודות, תמי

06/08/2012 | 09:09 | מאת: פרופ' אוריאל אלחלל

שלום רב, תשובתי תהיה כללית ולא אישית כלפייך כי אין לי מספיק נתונים על מנת להחליט. עקרונית מניעה על ידי התקן תוך רחמי עדיפה אצלך, במידה שאת בוחרת בגלולות מקובל להניח כי גלולות שמבילות פרוגסטרון בלבד ללא אסטרוגן עדיפות במצבך על גלולות משולבות. ממליץ לך מאד להיוועץ עם רופא מומחה מעבר לקווים הכלליים שהתוויתי. בברכה, פרופסור אוריאל אלחלל 026778899 הדסה עין כרם

מנהלי פורום ניתוחים קיסריים