לאחר ניתוח קיסרי

דיון מתוך פורום  ניתוחים קיסריים

07/04/2012 | 19:10 | מאת: איילת

אני 4 חודשים לאחר ניתוח קיסרי, מניקה. חודש קודם דיממתי ובהפרש מדוייק של חודש נוסף מדממת שוב, בנוסף לפני הדימום הנוכחי הייתה לי תחושה של לחץ בבטן תחתונה שנעלמה עם הדעת הדימום. האם יכול להיות שזה מחזור ואם כן, אפשר לבדוק זאת ע"י בדיקת דם אם אכן זה מחזור ולא דימום מסיבה אחרת? המון תודה :) איילת

08/04/2012 | 09:37 | מאת: פרופ' אוריאל אלחלל

שלום רב איילת, מזל טוב, בהחלט יתכן שמדובר בווסת למרות ההנקה. עליך לפנות ליעוץ רופא נשים בהקשר לאמצעי מניעה במידה שאת מעוניינת בכך וכן להיבדק אם יש לך חשש כלשהו. בהצלחה, פרופסור אלחלל הדסה עין כרם 026778899

08/04/2012 | 20:56 | מאת: איילת

אני די חוששת שהדימום איננו ויסתי, במידה ויש הדבקויות לאחר קיסרי ישנן תחושות פיזיות שיכולות להעיד על קיומן? הבנתי מתשובות שנתת לבנות אחרות שלא קל לאתר הדבקויות עד לניתוח הבא וזה די מדאיג, מה בכל זאת אפשר לעשות חוץ הלהתפלל?

09/04/2012 | 16:15 | מאת: פרופ' אוריאל אלחלל

שלום רב איילת, התדבקויות תוך רחמיות ניתן לאתר בעזרת היסטרוסקופיה ואם הן קיימות ניתן לטפל בהן. התדבקויות תוך בטניות לרוב אינן גורמות לסימפטומים ולרוב יש קושי באיתורן בבדיקות הדמיה רגילות אך במקרים בהם מתגלה סימפטומטולוגיה של כאבי בטן או חסימת מעי או בעיה אחרת הקשורה בהן ניתן כמובן לאבחנן ולטפל בהן במידת הצורך בעזרת ניתוח לפרוסקופי או ניתוח פתוח ואולם מצב זה נדיר למדי לאחר ניתוחים קיסריים. מועדים לשמחה, פרופסור אוריאל אלחלל הדסה עין כרם 026778899

מנהלי פורום ניתוחים קיסריים