שלית פתח מצב היריון בסיכון גבוה

דיון מתוך פורום  ניתוחים קיסריים

16/02/2024 | 21:27 | מאת: אלינה שדה

היי אחרי שעברתי סקירה אחורית רופא ציין שיש מצב של שליית פתח והמליץ על שמירת היריון ואמר כמה דברים שיש מצב יהיה דימום אני שבוע 26 , כבר בשלב קשה לי מרגישה קושי וירד לפני שבוע וחצי קצת דם עלי ולא תיעדתי , לא הלכתי לבדיקה אמרתי אם ירד עוד אני אלך לבית חולים , הרופא שלי שהיית אצלה במעקב רשמה שעליי להיות אצל רופא היריון בסיכון כי נמצאת במצב היריון בסיכון גבוה ועליי לשמור היריון , רופא מעקב היריון בסיכון לר המליץ על שמירת היריון אמר שיש הרבה קרטריונים ולא יאשרו לך את השמירה ואני כל כך מפחדת כי אני עובדת ומתחילה להרגיש קושי מה אני אעשה , האם יוצא לי שמירת היריון אם אני אגיש לביטוח לאומי

בהריון עם שליית פתח יתכנו ארועים של דמם לדני ואכן מתייחסים לכך כהריון בסיכון. עם זאת תדירות וכמות הדימום משתנים בצורה משמעותית בין נשים שונות. מבחינה רפואית חשוב להמנע מיחסי מין ובדיקות נרתיקיות (עם האצבעות, ניתן לבדוק עם מתמר או ספקולום). יש להמשיך מעקב באולטרסאונד מאחר ובחלק מהמקרים השלייה מתרחקת מצוואר הרחם עם התקדמות ההריון. בנוגע לשמירת הריון, זהו אינו עניין רפואי אלא מול ביטוח לאומי. במידה ואת מרגישה קושי בתפקוד בעבודה או שהומלץ לך על ידי רופא - ניתן למלא את הטפסים מול רופא מטפל בקהילה או במרפאת הריון בסיכון. בהצלחה!

מנהלי פורום ניתוחים קיסריים