נישה אמצעי מניעה והיסטרוסקופיה

דיון מתוך פורום  ניתוחים קיסריים

11/02/2024 | 20:07 | מאת: קרין

רציתי לשאול האם נישה בגודל 3*6 ממ זה משהו שצריך להדאיג?הבעיה היחידה היא שהמחזור שלי 5-7 ימים ושאר הימים פשוט אני לא מצליחה להתנקות,אין הפרשות,אבל בגלל שאני שומרת נידה אני בודקת עם צמר גפן בפנים ולא נקי, לא מצליחה להתנקות, הרופאה אמרה שהבעיה לא בנישה ונתנה לי פרוגילוטון ואמצעי מניעה, היא לא רוצה לתת לי הפניה להיסטרוסקופיה, מה עליי לעלות? אמצעי מניעה יכול לפתוח את הבעיה שאני לא יכולה להתנקות?

הי, עצם קיום הנישה אינו מסוכן, השאלה היא רק האם התסמינים והפגיעה באיכות החיים נובעים ממנה והאם מצדיקים מבחינתך ניתוח (בגישה היסטרוסקופית או לפרוסקופית). שימוש רצוף בגלולות יכול למנוע הופעת וסת למשך תקופה ולכן יכול להיות פתרון בחלק מהמקרים. ממליץ להשלים את הבירור בצורה מסודרת מול רופא מטפל ובאם נראה שהתסמינים אכן בגלל הנישה להחליט יחד על הפתרון המתאים בהתאם לחומרת התסמינים, ממצאים בבדיקה ותוכנית הילודה העתידית. בהצלחה!

מנהלי פורום ניתוחים קיסריים