בקע אחרי ניתוח קיסרי

דיון מתוך פורום  ניתוחים קיסריים

29/11/2023 | 15:15 | מאת: תיפי

שלום רב, אני אחרי 3 ניתוחים קיסריים. יש לי בקע בדופן הבטן די גדול להבנתי. אני צריכה לעשות סיטי ובגלל הגודל לא יהיה מנוס מללכת לניתוח לתיקון הבקע. עוד 3,4 שנים ארצה עןד ילד. זה יכול לסכן את ההיריון הבא ? זה יכול להוות מכשול בלעבור ניתוח קיסרי נוסף?

יש להתייעץ עם הכירורג. הריון יכול אולי לפגוע באיכות תיקון הבקע ולהצריך אולי תיקון חוזר בעתיד. מבחינת הניתוח הקיסרי עצמו, בדרכ הכניסה לבטן היא מתחת לאיזור בבקע הטבורי, אך אם הבקע נרחב יכול להיות תוספת קושי בניתוח הקיסרי לאחר התיקון. להתייעץ לגבי זה עם הכירורג שמכיר את גודל הבקע ואת אוםן התיקון המתוכנן.

מנהלי פורום ניתוחים קיסריים