לידה רגילה אחרי ניתוח קיסרי

דיון מתוך פורום  ניתוחים קיסריים

05/10/2023 | 08:19 | מאת: דנה

שלום, אני לקראת לידה 3, לידה ראשונה ילדתי רגיל. לידה שניה הגעתי עם תחילת ירידת מים, בלי צירים והערכת משקל 4.200 בשבוע 38, המליצו על ניתוח וזה מה שקרה והתינוק נולד באותו משקל כמו ההערכה. בהריון זה העובר היה גדול כל ההריון וגם הוקדם לי בשבןע התאריך. בנוסף בשבןע 35 פלוס 3 הרופא העריך משקל של 3 וקצת ואמר שהוא תואם לשבוע 37. הרופא אומר שאפשרי לקבל בשבוע 38 זירוז פיטוצין כדי לנסות ללדת לידה רגילה. אני קצת חוששת שהמשקל יהיה שוב גבןה ואני אסכן אותו ואת עצמי. האם כדאי ללכת על זירוז או לקבוע ניתוח קיסרי?

הי דנה, סליחה על העיכוב בתשובה, עקב התקופה. כל עוד הערכת המשקל מתחת ל-4000 גרם ניתן לשקול לידה נרתיקית. עם זאת, השראת לידה (זירוז) מעלה את הסיכונים בנסיון לידה נרתיקית. יש צורך לאזן את הסיכונים והסיכויים בכל אפשרות וזאת ניתן לבצע רק עם כל הפרטים שלך. מציע שתגיעי למיון יולדות להערכה ודיון פרטני ותקבלי המלצה מסודרת המותאמת אליך. בהצלחה!

מנהלי פורום ניתוחים קיסריים