מספר ניתוחים קיסריים

דיון מתוך פורום  ניתוחים קיסריים

07/04/2023 | 03:25 | מאת: שרי

היי אני אחרי ניתוח עם פתיחת בטן רחבה בעקבות שרירן ענק בגודל כ20 ס"מ אצטרך לידות רק בקיסרי הרופא אמר לי שאפר קיסרי רק ארבע חמשה לידות רציתי לדעת האם זה נכון? כמה קיסריים אפשר לעבור תודה

הי שרי הסיכון בניתוח קיסרי עולה עם מספר הניתוחים החוזרים, ועל כן ההמלצה היא עד ארבע לידות בניתוח קיסרי. לא פעם טיפלנו במסירות והצלחה גם במטופלות לאחר מספר גדול יותר של ניתוחים קיסריים, אך עם כל ניתוח נוסף הסיכון לסיבוכים (שילייה נעוצה, פגיעה באבר סמוך, דימום מוגבר וצורך בכריתה של הרחם) עולה. במקרה האישי שלך גם הניתוח לכריתת השרירן שעברת יכול בהחלט להיות רלוונטי, בהתאם למיקום השרירן והממצאים בניתוח. על כן אני מציע שתקבעי ייעוץ במרפאת אם ועובר (הריון בסיכון) טרם הכניסה להריון או בתחילתו. בהצלחה!

מנהלי פורום ניתוחים קיסריים