תכנון הריון לאחר קרע ברחם

דיון מתוך פורום  ניתוחים קיסריים

15/06/2017 | 10:09 | מאת: קיסרית מודאגת

שלום ד"ר. אני לאחר 2 לידות שתיהן קיסרי חירום. בלידה השניה הרחם באיזור הצלקת נקרע לחלוטין והתינוק היה בחלל הבטן. בנס גדול יצאנו מהסיפור בחיים. קיבלתי הנחיה הריון הבא קיסרי יזום בשבוע 37. כעת 3 שנים אחרי נשלחתי לאולטרסאונד לבדיקה כללית, נמצא כי דופן הרחם באיזור הצלקת דק מאוד. לא נבדקו הידבקויות. השאלה כיצד מתכננים כך הריון נוסף. האם הוא יוגדר בסיכון/סיכון גבוה? האם אהיה בשמירה? כל ההריון? כמה סיכון אני לוקחת בכניסה להריון? כיצד מתכננים הריון לאחר הרקע שיש לי? מאוד מאוד מפחדת... תודה.

15/06/2017 | 10:56 | מאת: רופסור אוריאל אלחלל

שלום רב, אכן מצב הדורש התייעצות מפורטת. מציע לך להיפגש עם רופא מיילד בכיר מצוות הרופאים המנתחים בבית החולים בו נותחת עם דו"ח הניתוח והנתונים החדשים אותם את מתארת על מנת לקבל הבהרות לגבי אפשרות והסכנות העומדות בהריון נוסף. המצב דורש בדיקה והתייחסות פרטנית מעבר למה שניתן לבצע דרך האתר. בהצלחה רבה, פרופסור אוריאל אלחלל 026778899 הדסה עין כרם

מנהלי פורום ניתוחים קיסריים