כאבים אחרי ניתוח קיסרי

דיון מתוך פורום  ניתוחים קיסריים

13/10/2016 | 12:25 | מאת: יפעת

שלום, עברתי ניתוח קיסרי לפני חודש וחצי. מאז אני מרגישה כאבי בטן חזקים באיזור הניתוח והבטן התחתונה כל פעם לפני יציאה. היציאה עצמה לא כואבת ברוב המקרים והכאב בבטן חולף אחרי יציאה. לפני יומיים שמתי לב שיוצא דם רב בזמן היציאה (לא שמתי לב אם זה היה לפני, לדעתי לא). לפני פחות משבוע הייתי בביקורת אצל רופא נשים שראה באולטרסאונד שהכל בסדר. השאלה שלי האם בניתוח קיסרי נוגעים במעיים? האם יכול להיות שמשהו נפגע שם? כי הכאבים לפני יציאות לא היו לי לפני הניתוח. בנוסף הדם הרב מדאיג אותי, זה צבע אדום של דם טרי. האם מצריך בדיקה או להמתין שיעבור? אם כן למי אמורים לפנות בנושא? תודה ויום טוב

25/10/2016 | 06:22 | מאת: Keren

חוויתי את אותהתופעה בהריון הראשון שהסתיים בקיסרי חירום. הכאבים נמשכו כמה חודשים ונוטים לייחס אותם לעובדה שאחרי הניתוח האיברים מסתדרים בחלל הבטן באופן מעט שונה אז ייתכן וישנו קיפול כלשהו או עיקול מעט שונה שגורם לקצת יותר לחץ מקומי לפני יציאה ועל כן הכאבים. אצלי זה הסתדר אחרי 4-5 חודשים. לגבי הדימום זה נשמע כמו טחורים... אולי בעקבות המאמץ וכד במקרה הנל יש יותר דימום.

מנהלי פורום ניתוחים קיסריים