תופעות לוואי לאחר ניתוח אורטוכירוגי

דיון מתוך פורום  אורתוגנטיה

15/09/2016 | 15:06 | מאת: ליאת

שלום, לפני כ3 שבועות עברתי ניתוח אורטוכירוגי לתיקון סטייה משמעותית של הלסתות המלווה בעיוות סקלטלי. הניתוח עבר בהצלחה כמובן עם נפיחות גבוהה שיורדת עם הימים. עדין אין לי תחושה בסנטר ובשפה התחתונה - הרופאים אמרו לי שזה תקין אך יחד עם זו צד אחד של הפנים נפוח משמעותית מאד מהצד השני שירד מה שנראה כמו עיוות בפנים למרות שתוצאת הניתוח יפה . האם יש לי סיבה לשאגה וזה מצב לא תקין או שמה זה נורמלי לאחר הניתוח? אשמח לתגובה מקצועית.. בברכה ותודה רבה.

17/09/2016 | 02:13 | מאת: ד"ר דרור מ. אלון

שלום רב, הנפיחות והירידה בתחושה שתיהן תופעות נפוצות לאחר ניתוח מסוג זה. רוב השיפור בנפיחות ובתחושה מתרחש בחודש הראשון אולם חלק מהשיפור מורגש בהדרגה רק לאחר מספר חודשים. במחדה שהא-סימטריה אינה משתפרת משמעותית בתוך פרק בזמן הראשון יש מקום להוועץ ברופא המנתח. בברכת החלמה מהירה, דר אלון

מנהל פורום אורתוגנטיה