סטייה של השיניים העליונות לצד

דיון מתוך פורום  אורתוגנטיה

31/08/2016 | 19:25 | מאת: טום

שלום רב, יש לי בעיה שהשיניים העליונות שלי סוטות לצד, זאת אומרת שהפס בין 2 השיניים הקדמיות העליונות אינו נמצא באמצע הפנים אלא ליד במרחק של חצי שן. שמתי לב שיש הרבה אנשים עם התופעה הזאת ואפילו השחקן טום קרוז למשל. השאלה שלי היא מה הסיבה לכך? האם בדרך כלל זוהי כל הלסת העליונה שנוטה לצד או שזה רק המיקום של השיניים בפה? ומה אפשר לעשות כדי לתקן זאת? ניתוח? האם זה משמעותי כלא אסתטי ומצריך ניתוח?

07/09/2016 | 11:07 | מאת: ד"ר דרור מ. אלון

שלום רב, סטיה קטנה ניתן לתקן בטיפול אורתודונטי, בתנאים מסויימים. בשאר המקרים התיקון הוא כירורגי. חשוב להדגיש שלא נכנסים לניתוח אם הליקוי היחיד הוא סטית קו האמצע בלבד, אלא רק כחלק מתיקון משולב. דר אלון

מנהל פורום אורתוגנטיה