סטייה של כל הלסת או סטייה של השיניים?

דיון מתוך פורום  אורתוגנטיה

31/08/2016 | 16:21 | מאת: אור

שלום רב, ברצוני לצרף תמונה של הפה שלי, בתמונה רואים שיש קו שחוצה את הפנים לשני חצאים שאמורים להיות זהים אבל אצלי אפשר לראות שבשיניים העליונות יש סטייה לצד ימין של חצי שן ובשיניים התחתונות יש סטייה לצד שמאל של שן אחת שלמה. אני יודע שהסטייה של השיניים התחתונות היא סטייה של כל הלסת התחתונה והסנטר כי רופא אמר לי, אך האם הסטייה של השיניים העליונות היא גם של כל הלסת או רק של מיקום השיניים ואז צריך למעלה רק טיפול אורטודנטי? ורציתי לשאול אם בדרך כלל עושים ניתוח לבעיה שיש לי או שרק במצבים יותר חמורים? ואיך אפשר לתקן דבר כזה? האם זהו ניתוח מסובך? http://www.interload.co.il/upload/6017045.jpg תודה מראש אור.

07/09/2016 | 11:03 | מאת: ד"ר דרור מ. אלון

שלום רב, ניתן להשיב על השאלה רק בבדיקה של כל הפנים ושל צילומי רנטגן. מהתמונה ששלחת לא ניתן לדעת אם הסטיה מקו האמצע היא של האף, הלסתות , הסנטר או כולם יחד. דר אלון

מנהל פורום אורתוגנטיה