ניתוח לשון קשורה לפעוט בן שנתיים

דיון מתוך פורום  אורתוגנטיה

26/02/2016 | 11:43 | מאת: אמא

שלום, לבנינו בן השניים יש לשון קשורה (כך אבחן רופא פה ולסת). הוא הוזמן לניתוח, אך נאמר לנו שהניתוח יתבצע בהרדמה מלאה. אנחנו מעט חוששים להרדים פעוט בן שנתיים ורוצים לדעת אם כדאי/ נחוץ/ הכרחי לבצע את הניתוח לדעתכם. חשוב לציין כי בנינו ינק בקלות עד גיל שנה! אמנם יש עיכוב קל בהתפתחות הדיבור (אומר רק מילים בודדות), אבל קלינאית התקשורת אמרה שאין זה נובע מהלשון הקשורה. לשון קשורה, לדבריה, משפיעה על אופן ההגייה, ולא על התפתחות הדיבור עצמו. תודה על תשובתכם!

27/02/2016 | 15:57 | מאת: ד"ר דרור מ. אלון

אכן, כפי שכתבת, אין אינדיקציה לניתוח בהרדמה כללית אם אין בעיה בהזנה או בהגייה. דר אלון

מנהל פורום אורתוגנטיה