גידול בלסת הימנית התחתונה

דיון מתוך פורום  אורתוגנטיה

02/08/2011 | 10:33 | מאת: נאוה הראל

שלום רב אני לא בטוחה שכאן הכתובת אבל אולי אוכל לקבל הפנייה מתאימה. מדובר באימי, בת 93 שהתגלה אצלה בלסת גידול שגדל תוך חודשים ל -6 ס"מ. עשינו US CT וביופסיה שאת תוצאותיה אעתיק לכאן. הרופאים רומזים שמדובר במשהו "לא טוב". אימי חולת סוכר ולב ולא בא בחשבון ניתוח. למי עלי לפנות על מנת לקבל הסבר רציני והדרכה לגבי טיפול (רק בבית, לא בבית חולים)? להלן תשובת הביופסיה ואודה על תשובה - נאוה בוצע ניקור מגוש בקוטר 6 ס"מ. במשטח שפע של גרעינים ערומים גדולים ואטיפים מעורבים בלימפוציטים בשלים. הממצא חשוד ל - MERKEL CELL CARCINOMA"

05/08/2011 | 06:41 | מאת: ד"ר דרור מ. אלון

שלום נאוה, הנושא איננו בתחום הטיפול של הפורום, אולם אציין בקצרה, שמתוך הפרטים שמסרת, עולה כי לאמך יש גידול סרטני בשלב מתקדם. אני ממליץ בחום לפנות בהקדם (גם דרך חדר המיון) למחלקה לכירורגיית פה ולסתות או אף אוזן וגרון, על מנת לדון באבחנה ומשמעותה, בפרוגנוזה ובטיפול האונקולוגי. טיפול בבית הוא לא אופציה במקרה זה והזמן שעובר עד תחילת הטיפול פעל ופועל להרעת מצבה של אמך.

מנהל פורום אורתוגנטיה