יישור שיניים וניתוח אף

דיון מתוך פורום  אורתוגנטיה

13/12/2015 | 20:44 | מאת: צאלה

שלום. יכול להיות מצב בו יישור שיניים משפיע על מיקום האף בפנים?

14/12/2015 | 06:52 | מאת: ד"ר דרור מ. אלון

שלום צאלה, חלק מאברי האף, וביניהם מחיצת האף ובסיס סחוסי האף התחתונים מחוברים ללסת העליונה. כמובן, טיפול אורתודונטי שמשפיע על עמדת השיניים והעצם המכילה אותן יכול להשפיע, בעיקר על עמדת האף ביחס לקו האמצע של החותכות העליונות ועל הזוית בין השפה לאף (זוית נזולביאלית). תיקון סטיית המחיצה או שיפור מראה קצה האף ביחס ללסת העליונה הוא כמובן, חלק בלתי נפרד מתחום האורתו-כירורגיה של הפנים.

מנהל פורום אורתוגנטיה