נחיצות ביצוע ניתוח condilar shaving לקראת גיל 20

דיון מתוך פורום  אורתוגנטיה

11/11/2015 | 19:29 | מאת: עומר

לביתי הומלץ לבצע את הניתוח הנ"ל עקב גדילה אסימטרית של הלסת התחתונה. מבחינה אסטטית ותפקודית המצב כרגע לא בולט במיוחד ולא מפריע לתפקוד הלסת כיום. אין לה שום בעיה להישאר עם המצב כמות שהוא. השאלה היא האם בגיל זה (כמעט 20) כדאי ללכת להליך הניתוחי או שהמצב כבר לא יחמיר יותר באופן דרסטי, וכן האם בעתיד צפויות בעיות בגלל התופעה ?

16/11/2015 | 05:13 | מאת: ד"ר דרור מ. אלון

שלום עומר. ניתוח לכריתה גבוהה של ראש המפרק אכן נדרש במקרים של גדילה אסימטרית אקטיבית של הלסת הגורמת לאסימטריה בפנים, על מנת לעצור את הגדילה ולמנוע החמרה של האסימטריה. עם זאת, ידוע כי לגדילה זו נטיה להיעצר באופן ספונטני, ולעתים היא מתרחשת לסרוגין עם תקופות הפוגה. בדרכ יש לצפות לעצירה של הגדילה באמצע העשור השלישי (גיל 25) אך ישנם חריגים. לכן, ההחלטה לנתח תלויה במידת החומרה של התופעה, וברמת פעילות הגדילה כפי שהיא משתקפת במעקב רנטגני לטווח ארוך (שנה לפחות) או בשני מיפויי עצם חוזרים בהפרש של 6 חודשים. יש לשלול מעורבות הדיסק המפרקי (כמו קליקים או כאבים במפרק הנגדי) ולטפל בהתאם. בהצלחה דר אלון Dr-Allon.net

מנהל פורום אורתוגנטיה