המשך...

דיון מתוך פורום  אורתוגנטיה

19/12/2011 | 15:59 | מאת: דנה

לא הבנתי מה שכתבת מה זאת אומרת "ניתן לקבל עוד אינפורמציה, אבל לא לחזות את המהלך העתידי."? הקליקים בלסת לא מפסיקים כבר 3 חודשים רצוף! אין טיפול שמפסיק את הקליקים בלסת...?

01/01/2012 | 05:31 | מאת: ד"ר דרור מ. אלון

הי דנה, הטיפול בקליקים הוא טיפול משולב ומותאם על פי האבחנה המדויקת בכל מקרה ומקרה. ישנם מקרים שבהם הטיפול השמרני נכשל, ומגיעים לטיפול כירורגי. ההדמיה בMRI מאפשרת לראות טוב יותר את הדיסק, שכבה של רקמה רכה המפרידה בין חלקי העצם הנעים זה כנגד זה בתוך המפרק. למצבו, צורתו, מיקומו ואופן תנועתו של הדיסק יש חשיבות בהבנת מצב המפרק, אך אפילו כל המידע הזה לא מאפשר לדעת בדיוק של 100% (כמו כמעט בכל תחום ברפואה) איך יושפע המפרק מטיפול זה או אחר, או אפילו מחוסר טיפול. ההדמיה בMRI יקרה יותר וזמינה בארץ פחות מCT ואין הצדקה, לאור כל זאת, לבצע אותה בכל מקרה של כאבים או קליקים במפרק, אלא רק לפי שיקולו של הרופא.

מנהל פורום אורתוגנטיה