נימול בלשון בצד העקירה

דיון מתוך פורום  אורתוגנטיה

08/07/2015 | 08:43 | מאת: מאור

שלום רב, כבר שבוע לאחר העקירה הכירורגית שעשיתי בצד שמאל שן 38 ועדיין סובל מנימול קל בצד שמאל של הלשון, הצד שבו נעשתה. אני נמצא בפחדים ממש רציניים שזה אולי יהיה משהו קבוע. יש תחושה על הלשון, אני יודע גם להבדיל בין שתי נקודות, הלשון לא רדומה, פשוט יש תחושה של נימול. האם זה נכון שרוב הסיכויים שזה עובר? האם יש משהו שניתן לעשות כרגע חוץ מסטירואידים וויטמין B אותם רשם לי הרופא? האם יש התערבות כירורגית במקרה שמדובר בנימול ולא בקריעה שלמה של העצב? האם ללשון סיכויי ריפוי טובים מהשפה? מודאג ומודה מראש

26/07/2015 | 06:21 | מאת: ד"ר דרור מ. אלון

שלום רב, כל הסימנים שציינת מראים שעצב הלשון לא נקרע במהלך העקירה ולכן סיכויי ההחלמה הם טובים. במקרים אלה מנגנון הפגיעה בעצה הם מתיחה שלו בתוך הרקמה שהופשלה במהלך הניתוח כדי לאפשר גישה לשן או תפר עמוק שלוחץ על העצב. במקרה השני יש לשחרר תפרים אלה על מנת להגדיל הסיכוי להחלמה. זמן ההחלמה משתנה בהתאם למיקום המדויק של העצב וכמות הלחץ שהופעל. לעתים נשאר נימול מסויים לתקופות ארוכות מאד. דר אלון Dr-Allon.net

27/01/2016 | 18:52 | מאת: לירן

היי מאור, עברתי גם מקרה דומה כמו שלך ואני כבר חודש אחרי העקירה עם נימול בלשון וחוסר תחושה קלה בלשון. האם עבר לך? ואחרי כמה זמן?

מנהל פורום אורתוגנטיה