סד לילה

דיון מתוך פורום  אורתוגנטיה

15/04/2015 | 18:38 | מאת: ירדן

הייתי אצל הרופא שיניים והוא התאים לי סד לילה, עכשיו הוא ידע בפירוש שמדובר בסד לילה קשיח. והיום באתי לקחת את הסד לילה וגיליתי שזה סד שקוף הכי פשוט שיש שפשוט שמים אותו על הלסת העליונה בלילה. וזהו. האם זה סד קשיח (מייצב)? כמו שאני רואה את זה הוא רק מגן על השיניים מפני חריקות, אבל אני לא יודע אם הוא מרפה את השרירים בלילה ומייצב את הלסתות... איך אפשר לדעת איזה סד נעשה לי? האם הוא רך או קשיח או מייצב? תודה

18/04/2015 | 21:08 | מאת: ד"ר דרור מ. אלון

שלום ירדן, הסד הקשיח הוא כמובן, עבה יותר ועשוי מחומר אקרילי שקוף וקשה. כדי לודא שהוא הוכן כהלכה, יש צורך להבדק אצל רופא מומחה לפה ולסת. הדרישה העיקרית מהסד,היא התאמה טובה לשיניים בלסת העליונה, ומגע בכל השיניים בלסת התחתונה גם בסגירה רגילה וגם בתנועות קלות של הלסת (כ-5-7 ממ) קדימה ולצדדים. כאמור, די קשה לבדוק את זה לבד וכדאי להראות את זה לרופא מומחה. דר אלון dr-Allon.net

מנהל פורום אורתוגנטיה