לסת תחתונה שקועה

דיון מתוך פורום  אורתוגנטיה

23/01/2015 | 17:27 | מאת: אור

היי, אני בן 21 ומזה תקופה ארוכה יש לי בעיות נשימה שמחריפות ברגע שאני שוכב\ישן. בהתחלה חשבתי שמדובר בבעיה שמקורה באף אבל בימים האחרונים קצת התעמקתי בזה, וקראתי על דום נשימה בזמן שינה ואחד מהאבחנות שלו הוא לסת שקועה. ובאמת יש לי בעיה ביחס של הלסתות, הלסת התחתונה שקועה יותר והמרווח בין הלסת העליונה לתחתונה עומד על 8-10 ס"מ. לכן במהלך שכיבה על הגב ניסיתי לדחוף את הלסת התחתונה קדימה למצב שהיא נמצאת בדיוק תחת הלסת העליונה, ומצב הנשימה שלי השתפר בצורה דרמטית כך שהאוויר זרם בצורה חלקה ולא הרגשתי לחץ או כבדות בזמן הנשימה לעומת כשהלסת שוקעת אחורה. לפי מה שקראתי קיים ניתוח אורתוגנטי לדבר הזה, אבל הבנתי שזה ניתוח מאוד מייגע עם תהליך החלמה לא קצר בכלל. אתה יכול לתת לי קצת מידע לגבי סיטואציה כמו אצלי? האם הפתרון הוא רק כירורגי? ואם כן, צריך להרחיב לי את הלסת או שרק להעביר אותו קדימה?

24/01/2015 | 17:23 | מאת: ד"ר דרור מ. אלון

שלום אור. אכן, כפי שציינת לסת תחתונה קטנה או בעמדה אחורית היא אכן אחד הגורמים לדום נשימה בשינה. הניתוח לקידום הלסת התחתונה אורך כשעתיים ולאחריו נשארים באשפוז למשך יומיים בממוצע. זמן ההחלמה כשבועיים. אלו ערכים ממוצעים, כמובן. תוכל לקרוא עוד על הנושא כאן : http://Dr-Allon.net בברכה, דר אלון

24/01/2015 | 18:31 | מאת: אור

האתר שלך מאוד טוב, הוא מציג את המידע בצורה מאוד טובה וברורה. ועכשיו אם אני רוצה לעבור את הניתוח, מה הקרטריונים שהוא ייכלל בסל הבריאות? ואם אני הולך לרופאת משפחה איך אני יכול לקדם את העניין הזה כמה שיותר מהר?

מנהל פורום אורתוגנטיה