צילום צפלומטרי.

דיון מתוך פורום  אורתוגנטיה

09/01/2015 | 05:14 | מאת: ניק

מה הוא יכול לומר? האם זהו סוג הצילום אשר איתו מגלים עיוותים שונים בלסתות / מבנה הפנים? האם הצילום עולה כסף? צריך לקבוע תור לפני?. אלו צילומים עלי להביא במידה ואני רוצה לזהות דברים במבנה העצמות והלסתות?.

10/01/2015 | 18:51 | מאת: ד"ר דרור מ. אלון

שלום ניק. צילום צפלומטרי הוא צילום של רנטגן של הראש והפנים מהצד, עם פילטר שמאפשר לראות את פרופיל הרקמה הרכה של הפנים ביחד עם מבנה העצמות. הצילום נעשה בסטדנרט קבוע בכל מקום העולם וכך הוא מאפשר לבצע את אותן מדידות וחישובים שנקראים אנליזה צפלומטרית. האנליזה עוזרת למנתח לקבוע את תכנית הטיפול. זהו רק אחד מהכלים העומדים לרשות מנתח הפנים והלסת. שאר האמצעים הם הבדיקה הקלינית, שהיא החשובה ביותר, ומטבעי הלימוד. דר אלון

מנהל פורום אורתוגנטיה