tmj Arthrocentesis- כנראה לא הצליח- מה לעשות?

דיון מתוך פורום  אורתוגנטיה

19/12/2014 | 14:21 | מאת: NH

ד"ר אלון שלום. סבלתי כשנה מנעילת לסתות, הייתי אמורה לעבור ניתוח ארטוסקופיה בתל השומר אך נאלצתי לבטל אותו בשל הריון. לפני כחודש עברתי טיפול TMJ ARTHROCENTESIS בהדסה עין כרם. לאחר הטיפול סבלתי מכאבים עזים וללא שיפור משמעותי בפתיחת הלסת- הגעתי בפיזיותרפיה ל-42 מ"מ. עכשיו אני סובלת מדלקת במפרק ומטופלת בנקסין שלא ממש עוזר. יכול להיות שהטיפול לא הצליח? אם כן- מה כדאי לעשות? הכאבים פשוט בלתי נסבלים וזה ממש מקשה על התפקוד היומיומי. ממש חיכיתי וציפיתי לטיפול בהדסה ואני מתוסכלת מאוד מזה שאין שום התקדמות ממשית.

20/12/2014 | 06:02 | מאת: ד"ר דרור מ. אלון

שלום רב. ארתרוצנתזיס - או בעברית שטיפת המפרק - הוא טיפול שמרני שיעילותו מוגבלת. במקרים מסויימים סילוק חלקיקים או גורמי דלקת מחלל המפרק העליון משפרים את מצבו של המפרק החולה ומסייעים לו לחזור בהדרגה לתפקוד תקין בשילוב עם פיזיותרפיה, סד וטיפול אנטי-דלקתי. במקרים של נעילה חריפה של המפרק ייתכן ששטיפתו מסייעת לשיפור תנועתיות הדיסק בחלל המפרק העליון. על פי דברייך, מבחינת טווח התנועה הטיפול הצליח, לפחות חלקית, ובסיוע פיזיותרפיה הגעת לפתיחה הקרובה לטווח הנורמה. כמובן, הכאב שאת מתארת הוא איננו חלק מתוצאות הטיפול הרצויות. על מנת לאבחן את מצב המפרק והדיסק לאשורם אבקש לקבל MRI דינמי (בפתיחה ובסגירה) מכוון למפרקי הלסת. ייתכן שנמשיך בטיפול שמרני משולב אולם ייתכן שיש לשקול ניתוח להשבת הדיסק למקומו ועיגונו על מנת לאפשר לך טווח תנועה מלא וחופשי מכאב. דר אלון

מנהל פורום אורתוגנטיה