אנקלוזיס TMJ-המשך

דיון מתוך פורום  אורתוגנטיה

05/03/2013 | 23:05 | מאת: לין

שלום !תודה ענקית על תשובתך הקודמת . שאלה נוספת- להזכירך ילד בן 3.5 ,כנראה אנקלוזיס במפרק צד שמאל , כתוצאה ממסטואידיטס חמור לפני שנתיים .אנו ממתינים לMRI לסתות , לראות חומרת הבעיה . אם אכן מדובר בהידבקות עד כמה "רק" להפריד -זו פעולה מורכבת כשמדובר בפעוט והאם זה מבוצע באורטוסקופיה ? תודה על עבודתך הנפלאה ישר כח

15/03/2013 | 18:03 | מאת: ד"ר דרור מ. אלון

שלום לין, הדבקויות פשוטות ניתנות להפרדה בארתרוסקופיה אולם גישה זו מוגבלת ללשכה העליונה של המפרק בלבד. ברוב מקרי האנקילוזיס יש צורך בגישה הרחבה המושגת בארתרוטומיה (גישה פתוחה למפרק). בהצלחה, ד"ר אלון

מנהל פורום אורתוגנטיה