חשד לאנקלוזיס בTMJ

דיון מתוך פורום  אורתוגנטיה

11/02/2013 | 23:32 | מאת: לין

שלום ! בני בגיל שנה עבר מסטואידיטיס חמורה . כעבור שנתיים ,בהיותו בן 3.5 , שמנו לב שקיימת סטייה בפתיחה וסגירת הפה . היום היינו בבית החולים , קיבלנו הפניה לMRI, חשד לאנקלוזיס במפרק. התורים ארוכים ... אשמח לקבל כל מידע על הטיפול , ניתוח [האם הכרחי?], האם ניתוח מורכב ? אני ממש בחרדה תודה

25/02/2013 | 06:01 | מאת: ד"ר דרור מ. אלון

שלום לין, אנקלוזיס הוא מצב שבו תנועת המפרק מוגבלת מאד כתוצאה מחיבור של עצם או רקמה רכה פיברוטית בין חלקי המפרק. במצב זה הילד לא מסוגל לפתוח את פיו מעבר ל15 מ"מ הנמדדים בין השיניים הקדמיות. אבחנה זו אינה תלויה בהדמיה כלשהי אלא בבדיקה פשוטה. אם אכן זה המצב, הרי שMRI או CT עשויים להבהיר את חומרת הבעיה, את טיב החיבור ולהוות כלי לתכנון הניתוח שעיקרו הפרדה בין החלקים ולעתים גם שחזור של אחד מחלקי המפרק או שניהם. הדבר חשוב במיוחד בילדים שכן המפרק משמש כמרכז גדילה חשוב ופגיעה בו עלולה לגרום להפרעה בגדילה התקינה של הלסת. לכן התשובה לשאלתך, תלויה בממצאי הבדיקה. בברכה, ד"ר אלון

מנהל פורום אורתוגנטיה