פריקת לסת לצד אחד בלילה - המשך

דיון מתוך פורום  אורתוגנטיה

08/02/2013 | 20:56 | מאת: ע.

ד"ר שלום שוב, שלחת לי כתגובה להודעתי הודעה ריקה. אשמח אם תוכל להגיב לי בשנית את מה (אם) רשמת. תודה וסליחה ע.

25/02/2013 | 05:52 | מאת: ד"ר דרור מ. אלון

שלום רב, מה שאתה מתאר עשוי להתאים לאבחנה של החמרה בתפקוד הדיסק המפרקי. במצב תקין הדיסק מכסה את ראש הקונדיל של הלסת התחתונה בכל שלבי תנועת המפרק. הקליקים שחווית בעבר, נבעו מ"בריחה" של הדיסק, בדר"כ לעמדה מעט קדמית ביחס לראש המפרק, בשלבים מסויימים של תנועת הלסת. חלק מהמקרים מתקדמים למצב שבו הדיסק עובר דרך קבע לעמדה קדמית ולרוב לא חוזר לעמדה התקינה. על מנת לאבחן במדוייק את מהלך הדיסק ולטפל בבעיה, עליך לבצע הדמיית MRI דינמית, או לפחות בפתיחה או בסגירה, ולהבדק. בברכה, ד"ר אלון

מנהל פורום אורתוגנטיה