קליקים

דיון מתוך פורום  אורתוגנטיה

09/09/2011 | 17:46 | מאת: שי

שלום רב, אני בן 25 ומטופל ביישור שיניים מזה כמעט כשנה. לאחרונה התחילה לי בעיה של קליקים בצד שמאל של הלסת (בסגירתה לאחר פתיחה רחבה שלה)וכן תוך כדיי לעיסה. הכאבים כרגע מאוד קלים (אני האמת לא כ"כ בטוח שיש לי מזה כאבים,אולי זה פסיכולוגי..). בכל אופן שאלותיי הן: 1. האם מדובר בנזק בלתי הפיך (על אף שהוא קל)? 2. האם מדובר בטיפול לא הולם של האורתודנט, או שבכל מקרה זה היה נגרם לי ע"י כל רופא? (להבנתי הטיפול שלי היה די אוניברסלי: ברקטים, חוט ברזל וכו'). 3. האם יש דרך לפתור את בעיית הקליקים, אבל באמת לפתור- שלא יהיו קליקים? ואם לא, אז איך אפשר להקל את המצב ולמי אני אפנה? רב תודות (וסליחה אם הצפתי בשאלות..)

20/09/2011 | 16:05 | מאת: ד"ר דרור מ. אלון

שינויים במבנה הסגר, כמו בעת טיפול אורתודונטי, עשויים לשנות גם את האופן שבו אתה סוגר את הפה ומניע את הלסת שלך בזמן דיבור ולעיסה. שינוי, אפילו קטן, במיקום הלסת התחתונה בעת הסגירה, משפיע על הסידור הפנימי היחסי של רקמות מפרק הלסת. גם הרגלים הקשורים בלעיסה או במנח הלסת בעת דיבור או מנוחה עלולים להביא לשינויים כאלה ואחרים, המתבטאים ברעשים, הפרעות ואף כאבים והגבלה בפתיחת הפה במקרים המתקדמים והחמורים יותר. עליך להיבדק ע?י רופא מומחה בכירורגיית הפה והלסתות על מנת לאבחן את מצבך ולטפל בהתאם.

מנהל פורום אורתוגנטיה