חתיכת בשר באורך 3-4 מ"מ

דיון מתוך פורום  אורתוגנטיה

01/09/2011 | 22:50 | מאת: רונאל

שלום! מזה כשבועיים צמחה לי חתיכת בשר מתחת לשיניים החוצה כאשר הוא יצא היה עליו פצע מוגלתי שפוצצתי אותו לאחר מכן הנפיחות ירדה ולאחר יום חזרה המוגלה והבשר השחיר לאחר גרגור מים עם מלח הוא חזר לצבע המקורי וככה אני עושה כל פעם כאשר הוא משחיר קצת. הופנתי מהמרפאה שלי למומחים באיכלוב של פה ולסת והרופא לא ידע לאבחן לי מה זה ומה הגורם לזה ואמר שעליי לבצע ביופסיה. נקבע לי תור רק לחודש דצמבר לשם ביצוע ביופסיה. אשמח לקבל חוות דעת כי נראה לי שזה יותר מידי מוזר ושעם הזמן הוא מתארך וזה קצת מתחיל להלחיץ. קישור לתמונה: http://www.up2me.co.il/v.php?file=73641445.jpg בתודה מראש!

03/09/2011 | 18:05 | מאת: ד"ר דרור מ. אלון

שלום רונאל, מהתמונה היפה שהעלת, נראה כי מדובר בפיסטולה המנקזת זיהום כרוני שמקורו בלסת. מומלץ לבדוק את השיניים הסמוכות ולבצע צילומי רנטגן שלהן במקביל, או אפילו לפני ביצוע הביופסיה. אם אכם כך הדבר, טיפול נכון במקור הזיהום עשוי לייתר את הפעולה הכירורגית של הביופסיה, מכיוון שהפיסטולה נעלמת ספונטנית עם הטיפול במקור הבעיה.

03/09/2011 | 19:24 | מאת: רונאל

האם זה קשור לטיפול ניקוי אבנית שביצעתי כשובעים לפני שהדבר הזה הופיע או שזה צירוף מקרים? תודה רבה!

מנהל פורום אורתוגנטיה