ספיגת עצם מהירה

דיון מתוך פורום  אורתוגנטיה

30/08/2011 | 11:01 | מאת: מבולבלת

לפני כשנה וחצי עברתי טיפול שורש בשן עם 3 תעלות. בחצי השנה האחרונה היו לי כאבים מתחת לשן, שהלכו והתחזקו, ובחודשיים האחרונים הפכו לקבועים. כשביקרתי אצל הרופא (ושניים נוספים) נאמר לי שבתקופה הקצה הזו רוב העצם מתחת לשן נספגה, ועלי לבצע עקירה של השן והשתלת עצם. האם סביר שתתרחש ספיגת עצם בתקופה כה קצרה? האם יש סיכוי שהספיגה נגרמה כתוצאה טיפול לקוי בעת ביצוע טיפול השורש המקורי?

03/09/2011 | 17:45 | מאת: ד"ר דרור מ. אלון

שלום לך, ספיגת עצם מהירה סביב השן ,מלווה בכאב בעת לעיסה כפי שאת מתארת אופייניים להתפתחות דלקת סב-חודית משולבת במחלת חניכיים (מה שמכונה בעגה המקצועית נגע פריו-אנדו או אנדו-פריו) או סדק בשורש. בשני המקרים הפרוגנוזה של השן גרועה וכדאי לעקור אותה, אך כמובן יש לבחון היטב את השן ואת הצילומים לפני קבלת החלטה כזאת. גם טיפול שורש שמבוצע ברמה הגבוהה ביותר, לא מבטיח חסינות בפני תופעות אלה, שנובעות ממכלול פקטורים כגון חוזק קירות השורש והשן, עומסים על השן בעת הלעיסה, נוכחות חידקים פתוגניים בחניכיים ובקצה השורש.

מנהל פורום אורתוגנטיה