אפטות בחיך....

דיון מתוך פורום  אורתוגנטיה

29/08/2011 | 23:51 | מאת: רוי

שלום שמי רוי ויש לי בעיה...אני בן 32 ולא היו לי אפטות בכלל בחיים שלי עד לפני חודש וחצי..ופתאום כאילו משום מקום יש לי אפטות בחיך-ורק בחיך!לא בלשון או בפה או בחניכיים רק בחיך-זה לא מתפשט מעבר לזה! בהתחלה הייתי אצל רופא משפחה ואצל רופאת אוזן וגרון ושניהם נתנו לי ספריי טבעי SOS BUCAL וזה עזר בהתחלה...אחרי 3 שבועות של טיפול הרופאה אמרה שלי שכמעט כל הפצעים נעלמו חוץ מפצע אחד שנשאר ולהפסיק להשתמש בספריי...הפסקתי והרגשתי טוב אבל אחרי יומיים שוב הרגשתי ברע וחזרתי לרופאה שאחרי בדיקה אישרה שהפצעים חזרו...בגלל זה שלחה אותי למיון ברמב"ם שם בדקו אותי רופא עור וגם פה ולסת...שניהם הסכימו שמה שיש לי זה לא גידול סרטי או משהו שצריך לנתח ובסופו של דבר נתנו לי לשים משחה בשם אורקורט E ואמרו לי לשים פעמיים שלוש ביום למשך שבוע וזה אמור לעבור...וגם להמשיך עם הספריי...ובכן בדיוק עבר שבוע ועדיין יש לי פצעים-אם כי פחות ואני כבר לא יודע מה לעשות! יש לי בעיות של חרדה ודכאונות ויש לי מערכת חיסון נמוכה-שיכול להיות שבגלל 2 דברים אלה-בעיות נפשיות ומערכת חיסון נמוכה יש לי את האפטות? מה עוד אני יכול לעשות?לאיפה עוד אני יכול לפנות?! נ.ב אני י8דע שיש גם מקלות כאלו עם צמר גפן עם חומר ששורף את האפטות..הבעיה שהפצעים נמצאים ממש בחיך ואפילו עם אור אני לא יכול לכוון את המקלות לפצע! בבקשה תעזרו לי!

03/09/2011 | 17:33 | מאת: ד"ר דרור מ. אלון

שלום רוי, הנושא שאתה מעלה איננו קשור לתחום האורתוגנטיה, אולם מצוקתך משתקפת היטב מן הדברים. אני מזמין אותך להבדק במחלקה לכירורגיית פה ולסתות, אצל רופא מומחה לרפואת הפה שזה תחום עיסוקו, מאחר שכפי שכבר הבנת הטיפול בך איננו כירורגי אלא תרופתי. באופן כללי קיימות מספר אבחנות מבדלות לכיבים בחלל הפה, או בחיך כפי שתארת. אפטות הן אפשרות אחת. כיבים אלה בדרך כלל חולפים כעבור כשבועיים שלושה, בין אם מטופלים ובין אם לאו. נגעים אחרים עלולים להיות קשורים לזיהום ויראלי או חיידקי ראשוני או חוזר, פגיעה או שינוי בבלוטות רוק קטנות בחיך ועוד. בכל מקרה רצוי לאבחן ע?י ביופסיה כל כיב שאיננו נרפא בתוך חודש ומעלה.

03/09/2011 | 19:30 | מאת: רוי

הייתי אצל רופא פה ולסת ורופא גרון ורופא עור...ולמרות שיש לי אפטות כבר חודש+ כולם אמרו שלא צריך ביופסה כי הם בטוחים שזה לא סרטן או גידול... היום השתמשתי באורלמדיק-המקל עם החומר שקצת שורף......מקווה שז\ה יהרוס את האפטות אחת ולתמיד... אם לא שמעתי שיש לייזר או משהו כזה. בלי קשר ...לאיזה עוד רופא אני יכול לפנות?!

מנהל פורום אורתוגנטיה