פטריה בלשון - חשוב מאוד !

דיון מתוך פורום  אורתוגנטיה

23/08/2011 | 14:23 | מאת: אנונימית

שלום, אני בת 21, בריאה בדר"כ. לפני שבוע וחצי יצאו לי פצעים אדומים על הלשון, תחומים בצבע לבן (מעין חישוקים). הפצעים מופיעים בקצה הלשון (בהתחלה) ובצדדים. הלכתי לרופא המשפחה , שאיבחן "אפטות" וקיבלתי ממנו מרשם ל"אפטגון ג'ל". בנוסף השתמשתי במי סודה לשתייה. הפצעים לא חלפו, היה שינוי בגודלם והתחום הלבן נעלם וחזר. היום ביקרתי שוב אצל רופא המשפחה והרוקח, ושניהם אבחנו "פטרת" , ושאין צורך לפנות לרופא פה ולסת. קיבלתי מרשם ל"SOS BUCAL" + מריחת "אפטגון ג'ל" לפני האוכל + שטיפות מי מלח אחרי האוכל. כששאלתי ממה נוצרת הפטריה, נאמר לי שייתכן מהיחלשות המערכת החיסונית, חוסר בוויטמינים, חוסר איזון בחיידקים. 1. האם הטיפול הנוכחי שניתן לי יסייע להעלים את הפטריות, או שעליי להשתמש בטיפול נוסף? 2. האם הסיבה לפטריה אכן נכונה כפי שנאמר לי , והאם יש צורך לערוך בדיקות כלשהן ? 3. האם זה מדבק ע"י מתן נשיקה או מין אוראלי ? תודה מראש !!

24/08/2011 | 19:42 | מאת: ד"ר דרור מ. אלון

שלום לך, אפטות ופטרת בלשון הן מחלות ריריות הפה שהטיפול בהן איננו כירורגי, ולכן אינן שיכות לפורום זה. הכתובת הטובה ביותר למענה הוא רופא שיניים מומחה ברפואת הפה ולאו דווקא מומחה בכירורגיית הפה והלסתות. ניתן לאתר רופאים בעלי מומחיות זו ברוב המחלקות לכירורגיית הפה והלסתות בבתי החולים הגדולים, וכן במרפאות פרטיות בקהילה.

מנהל פורום אורתוגנטיה