סגירת לסתות, האם זה משהו שקורה?

דיון מתוך פורום  אורתוגנטיה

23/03/2021 | 23:09 | מאת: כוכי

רציתי לדעת אם בניתוח של שתי לסתות ומנשך פתוח יש סיכוי לסגירת לסתות, תוך כדי ניתוח? או שיש התחייבות מצד המנתח לקיבוע ופה פתוח?

היי, תלוי מי המנתח. אני משתדל לא הוציא מטופלים מחדר ניתוח עם לסתות סגורות. אבל יש מצבים שאין ברירה. ויש מצבים שזה דווקא איתרון אפילו אם לא נעים. אני חוזר ומדגיש, שברוב המכריע של מקרים, מטופלים שלי עוברים קיבוע פנימי ומסיימים את הניתוח עם פה פתוח. בברכה, ד"ר גילמן

27/03/2021 | 10:38 | מאת: כוכי

האם ההחלטה לסגור את הלסתות זה תוך כדי הניתוח?? או אפשר לפני... בהתאם למקרה.

מנהל פורום אורתוגנטיה