אמפיוטציה לשורש השן

דיון מתוך פורום  אורתוגנטיה

06/03/2021 | 22:53 | מאת: רונן

שלום ד"ר, בעקבות כאבים חדים באים והולכים בשן שעברה טיפול שורש וכתר לפני מספר שנים, נמצא סדק בשורש MB של שן 16. לאחר התייעצות עם מספר רופאים, שחלקם המליצו על עקירה השן כליל ואחרים על עקירת השורש בלבד בניסיון לשמר אותה, ביצעתי אמפוטציה של שורש השן על ידי מומחה פה ולסת. אני כעת למעלה מחודשיים לאחר ביצוע הפרוצדורה, אולם עדיין מרגשים כאבים ומיחושים הולכים וחוזרים בשן. תקופת רגיעה של מספר ימים ולאחריה תקופה של מספר ימים עם כאב בשן ובחניכיים איפה שבוצעה החיתוך. יצוין שלא מדובר באותם כאבים עזים ובלתי נסבלים שהיו בהתפרצויות אלא בכאב מתון יותר, אולם כזה שגורם לחוסר נוחות. מה המקור של זה לדעתך, האם זה אומר שהטיפול נכשל ומה היית ממליץ לעשות הלאה? תודה רבה מראש!

שלום, לצערילא ניתן לתת מענה לשאלה הזאת דרך האינטרנט, חייב לבדוק אותך במרפאה. בברכה, ד"ר גילמן

מנהל פורום אורתוגנטיה