בת 28 עם בעיה עששת בשיניים שלא היה בעבר

דיון מתוך פורום  אורתוגנטיה

08/01/2021 | 12:49 | מאת: לוברבום

שלום וברכה אני בת 28 בעבר לא היה לי בעיה של עששת כרגע אני צריכה לעבור כמה טיפולים של עששת נגעית מי מה הדבר נגרם אני לוקחת תרופה מסויימת של הרטבת לילה וגם תרופה פסיכיאטרית ניסיתי למצוא את הבעיה שממנה אני סובלת ושאלתי את הרופא שיניים למה זה קורה רק עכשיו כשבעבר לא היה לי כלום הוא לא ידע מה לענות לי על זה התחלתי ללמוד את החומר לרפואת שיניים וראיתי שיש כמה גרומים שיכול להיות קשור: האם כשיש נשימת פה זה הגורם? האם כשיש תקופה של מתח ולחץ ? או יכול לגרום קושי בצחצוח שיניים או שהמברשת לא מגיע למקומות נוספים בשיניים? האם יכול לקרות כשהמטופל לא עובר הסרת אבנית אצל השיננית פעם בחצי שנה? תודה רבה אני מחכה לתשובה אני ממש לא רוצה שיהיה לי עוד כמה סתימות נוספות בפה תודה רבה

שלום, השאלה לא קשורה לנושא של הפורום. בקצרה, תרופות "פסיכיאטריות" יכולות לגרום ליובש פה שזה גורם חשוב בעששת. אפשר לטפל בתחליפי רוק ופלוריד ג'ל אבל קודם צריך לבדוק האם זה באמת הגורם. עושים איסוף רוק במרפאה, כחלק מבדיקה יסודית ע"י רופא מומחה. מציע לקבוע תור לד"ר זלוטוגורסקי, המרפאה לרפואת הפה, 039376666 בהצלחה, ד"ר גילמן

מנהל פורום אורתוגנטיה