קונדול ימין מוקטן משמעותית לעומת שמאל

דיון מתוך פורום  אורתוגנטיה

19/10/2020 | 11:29 | מאת: שיר

ילד בן 13 בפנורמי קונדול ימין מוקטן משמעותית לעומת שמאל עם סטיה של הסנטר לימין. נעשה שלב ראשון של הרחבת לסת עליונה לשלילת גורם פונקציונלי אם קיים. בהשוואת קווי אמצע מתחילת טיפול לא נראית החמרה. האם הבעיה אסטתית בלבד? האם יש משמעות קלינית מבחינת תפקוד המפרק היום / בעתיד / כאבים ? האם ניתן לוותר על ניתוח ככל שהבעיה האסטתית אינה מטרידה?

שיר שלום, איאפשר להגיד האם מדובר באסטטיקה בלבד בלי לבדוק את הילד. יכול להיות גם תפקודי. ויכול להחמיר עם הזמן. זה לא דבר שאפשר לתת ייעוץ משמעותי ושימושי דרך פורום כזה בלי לראות את הילד. מומלץ לקבוע תור לבדיקה. בברכה, ד"ר גילמן

מנהל פורום אורתוגנטיה