מוקוצלה בשפה התחתונה

דיון מתוך פורום  אורתוגנטיה

07/08/2019 | 14:07 | מאת: טל

שלום, לפני כשעה ביקרתי אצל מומחה לרפואת הפה, הממצא שנגלה הוא מוקוצלה בשפה התחתונה. הוא המליץ על ניתוח והבנתי שאפשר גם בלייזר אבל הוא אמר שאין מה לנתח בלייזר, יש הבדל? והייתי שמח לא לנתח כי הוא אמר שהוא עלול לא למצוא את את הבלוטה שממנה נוצרת המוקוצלה... יש מצב שלא צריך ניתוח וזה יעבור מעצמו? תודה רבה!

שלום טל, מוקוצלה בד"כ לא עובר מעצמו ונדרשת פעולה כירורגית יחסית פסוטה כדי להסירה. אפשר לטפל באמצעות כריתה של הבלוטה עם סקלפל/ להב ותפירה או באמצעות לייזר. מומלץ בדיקה ע"י כירורג פה ולסת מומחה.

מנהל פורום אורתוגנטיה