צילום סיטי עצמות הפנים

דיון מתוך פורום  אורתוגנטיה

29/06/2019 | 06:39 | מאת: דן

שלום לדר' אני צריך לעשות צילום סיטי ראש ועצמות הפנים לצורך טיפול רפואי ואסתטי להקטנת עצמות בפנים (זיגומות, מעל הגבות, קו לסת תחתונה). אלא שבעתיד הקרוב אני צפוי לעבור ניתוח אף רפואי משולב עם פלסטי שבו יטפלו גם בעצם האף. בגלל שהניתוח האף יגרום גם לשינוי בעצם האף האם צריך שצילום סיטי יהיה אחרי הניתוח או שזה לא משנה?

29/06/2019 | 08:46 | מאת: דן

הניתוח יכלול גם הקטנה של ה nasal spine. מאחר ובעתיד ייתכן ואעבור גם ניתוח להקטנת הלסת העליונה (class ii), האם רצוי לדחות את ניתוח האף עד לאחרי ניתוח הלסת?

שלום דן, כיוון ששינוי מיקום של לסת העליונה יכול להשפיע על תמיכה של האף, בד"כ עדיף לנתח קודם כל את הלסת או לסתות ורק אחרי זה לעבור ניתוח אף. אבל הכי טוב זה לשאול את המנתח שלך.

מנהל פורום אורתוגנטיה